Onsdag 1. februar 2023. Maxus Euniq6 forsvarer resultatene fra NAF sin rekkeviddetest i juni, og leverte igjen best av samtlige 29 modeller under verdens største vintertest.

NAF og Motor avholdt sin årlige vintertest onsdag denne uken, for å finne ut den faktiske rekkevidden for el-biler under norske vinterforhold. Til sammen deltok 29 av de nyeste elbilene på det norske markedet. Testen vekker også stor oppmerksomhet internasjonalt.

I testen konkurrerer bilene primært mot seg selv og om hvilken bil som kommer nærmest rekkevidden du får oppgitt når du kjøper elbil – såkalt WLTP-rekkevidde.
WLTP-standard er oppgitte rekkeviddetall testet under optimale forhold, men vinter og kalde temperaturer er en kjent rekkeviddetyv for alle el-bileiere.

Etter endt test endte Maxus Euniq6 opp med best resultat av samtlige. Den store familiebilen leverte totalt 317 km av 354 km oppgitt WLTP-rekkevidde, noe som er et avvik på kun -10,45%. Ingen andre av de elektriske modellene var i nærheten av et så lavt avvik. Tesla var nærmest med et avvik på -16,40% Også under NAF sin tilsvarende sommertest i juni kom Euniq6 best ut.

-Dette er helt i tråd med våre erfaringer. Maxus sine oppgitte rekkeviddetall stemmer overens med hva du får ut av bilene som forbruker, under alle slags forhold. En gjenganger for Maxus er at man som regel får mer enn oppgitt rekkevidde på sommeren og marginalt mindre på vinteren. Dette gir kundene en trygghet når man kjøper Maxus, sier Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge.

Motor dekket vintertesten med Livepod underveis, og journalist i Motor Øyvind Monn Iversen var imponert:

“Euniq6 forsvarer tittelen fra i sommer, med et rekkeviddetap som er oppsiktsvekkende lavt. -10% under disse forholdene er veldig, veldig bra. Dette forteller litt om en bil som kanskje ikke så mange vurderer som en familiebil, men den har et ekstremt stort bagasjerom og hverdagskvaliteter som holder bra. Den viser også en rekkevidde som holder det den lover. Den seiler opp som en bil som gir deg mye bil for pengene.” sier Øivind Monn Iversen, journalist i Motor.no


Disse modellene var med i testen:

BMW i4 eDrive40
BMW i7 xDrive60
BMW iX1 xDrive30
BYD Atto3
BYD Han
Hongqi E-HS9
Hongqi E-HS9 prototype 120 kWt
Hyundai Ioniq 5 4WD
JAC e-JS4
Kia EV6 GT
Kia Niro EV
Maxus Euniq6
Mercedes EQB 250
Mercedes EQE 300
MG 4
MG 5
MG Marvel R
NIO ET7
Nissan Ariya 2WD
Renault Megane E-tech
Skoda Enyaq Coupe RS
Tesla Model S
Tesla Model X Plaid
Tesla Model Y 2WD
Volkswagen ID Buzz
Volkswagen ID.5 Pro
Voyah Free