Vinterkulda kan by på utfordringer for flere elbileiere. Derfor har vi har samlet 10 gode tips for å optimalisere din bruk av Maxus sine elektriske biler nå i vinterkulden. Kjør forsiktig!

1. Prøv alltid å lade batteriet til 100% når du lader hjemme på AC-lading. Når man hurtiglader, er det anbefalt å lade batteriet til 80%.

2. Hvis du har mulighet anbefaler vi å lade batteriet hver natt, slik at bilen er fulladet når du starter kjøreturen i kaldt vær på morgenen.

3. Et batteri med lite strøm og lav batteritemperatur har en negativ effekt på gjenværende rekkevidde. Parker bilen i en garasje så ofte du har mulighet. Dette kan ha en positiv effekt på batteritemperaturen.

4. Når bilen er varm i kupeen, skru ned varmen til en mer komfortabel innstilling, eller skru av varmen for å maksimere rekkevidden.

5. Ikke kjør for aggressivt, prøv heller å holde en mer konstant fart. Dette vil hjelpe deg med å få ned det gjennomsnittlige strømforbruket og rekkevidden vil øke.

6. Aktiver det høyeste nivået av regenerering for å maksimere rekkevidden. Under ekstra glatte forhold er det anbefalt å sette regenereringen på et lavere nivå.

7. Bruk så mange muligheter som du kan til å varme batteriet. Eksempelvis hurtiglading. Temperaturen på batteriet vil øke ved normal kjøring og ved hjemmelading. Ved lav batteriprosent kombinert med lave utetemperaturer og kaldt batteri, kan du oppleve mindre motorkraft enn vanlig. Dette vil justere seg når batteriet når normale driftstemperaturer.

8. Når batteriet er kaldt får man ofte lavere effekt på hurtiglading og ladeøkten tar lengre tid. For å få best mulig effekt av hurtiglading i kulden, prøv hurtiglading etter en lengre kjøretur i stedet for i starten av kjøreturen.

9. Alle Maxus har ECO-mode tilgjengelig, hvis ekstra rekkevidde er ønsket. Vær obs på at ECO-mode overstyrer klima-anlegget, noe som kan medføre mindre varme i bilen når det er kaldt ute.

10. På vinteren kan temperaturene variere fra plussgrader til minusgrader. Dette gjør at fukt og kondens kan medføre at dører, vinduer og ladeluka kan fryse fast. Et tips kan være å sette inn alle gummilister med silikonspray eller silikonstift, da dette motvirker kondens og hindrer at utsatte deler av bilen fryser fast.

Kjør pent!