Om Maxus

SAIC Motor er produsent og eier av SAIC Maxus person- og varebiler, og er en av Kinas største innen bilproduksjon. SAIC Motor har skapt oppmerksomhet i mange land med sin innovative teknologi og langsiktige utviklingsfokus. Her kan du lese mer om selskapet.

Om SAIC Maxus

SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2021 solgte de hele 5,8 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene.

Sammenlignet med 2020 oppnådde salget i Kina en vekst på 5,5%. Salget av biler utenfor Kina oppnådde hele 679.000 biler.  SAIC Maxus er datterselskap av SAIC Motor, og ble etablert 21. mars 2011. Maxus gjorde sitt inntog på det norske markedet gjennom importøren RSA i 2018.

I hjemlandet produserer og selger SAIC Maxus både SUV-er, pickuper, MPV-er  og små og mellomstore varebiler. På verdensbasis er SAIC Motors tjenester og produkter tilgjengelig  dekker SAIC Maxus hele 42 land.

Historie

Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester.

De var tidlig ute med såkalt “joint venture”, som går ut på at separateide selskaper samarbeider om produksjon. Mange kjenner SAIC Motors for å være Volkswagens produsent for det kinesiske markedet, et samarbeid som startet allerede i 1984.

Med både Volkswagen og GM som samarbeidspartnere, to av verdens største bilprodusenter, har SAIC Motor opparbeidet en utviklingsstrategi som resultert i stor vekst. I tillegg til å være en samarbeidspartner til andre bilmerker og foretak, har SAIC i senere tid også utviklet egne merkevarer, som Maxus og MG.

Innovasjon og utvikling

SAIC Motors har utarbeidet en utviklingsstrategi som resultert i stor vekst – særlig innen elbiler og ladbare hybrid-biler. Ved å være en aktør som tidlig ser utviklingstrender og rettet mot innovativ elektrisitet, blir eksport en stadig større del av virksomheten.

Fra å hovedsakelig selge biler til det kinesiske markedet, blir andelen av eksport til andre land større. I 2019 eksporterte SAIC Motors hele 350.000 biler, og er dermed også Kinas største bilprodusent på eksport.

Mye av SAIC Motors suksess er et resultat av selskapets store fokus på forskning og utvikling. De har som mål å være en sentral del av det internasjonale bilmarkedet, og skape en sterk merkevare utover Kinas grenser.

På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

Selskapets verdier

SAIC Motors kjerneverdier: Integritet – ansvarlighet og samarbeid – Innovasjon – skapervilje og vinnervilje.

Disse kjerneverdiene peker ut SAIC motors framtidige mål om å være langt fremme i teknologi og utvikling, med sterkt fokus på innovasjoner innen elektrifisering, deling og internasjonalisering.

Maxus i Norden

RSA ble importør for SAIC Maxus på det nordiske markedet i 2018, og importerer i dag helelektriske Maxus person- og varebiler til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Grønland, Tyskland, Polen, Island og Færøyene.

Maxus har på kort tid blitt en solid konkurrent på det nordiske el-varebil-markedet, og har bygget opp et sterkt forhandlernettverk på hele 125 forhandlere over hele Norden.

Maxus har de siste årene hatt stor suksess i alle landene, og er blant de mest solgte elektriske varebilene i Norden. I dag består det norske sortimentet av både elektriske person- og varebiler.

Varebilsortimentet har et svært bredt utvalg, med vareromvolum som strekker seg fra 2,2 m3 -20 m3. Maxus har en aggressiv produktutvikling, noe som gjør at merket vil styrke sin posisjon ytterligere innen både elektriske personbiler og varebiler i årene som kommer.

Hva gjelder henvendelsen?

Hvilken modell?

Velg en modell

Velg forhandler

Velg en forhandler

Velg forhandler

Velg en forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Velg hvorfor du ønsker kontakt

Din henvendelse

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.