Maxus Norge melder at en software-oppdatering vil ta hånd om oppståtte utfordringer ved oppladning på ABB og Delta-hurtigladestasjoner.

Siden lanseringen av Maxus Euniq MPV på det norske markedet i november, har det vært svært stor interesse rundt den elektriske 7-seteren. Mange har lengtet etter en stor, flerbruksvennlig familiebil med sju seter som kan lades opp rett fra husveggen - til en fornuftig pris.

Maxus Euniq MPV er en svært romslig 7-seter med en kraftig elektrisk motor med 177 hk, og er den perfekte familie- og flerbruksbil for deg som ønsker å kjøre miljøvennlig og økonomisk. Legger man ned de bakerste setene har man et hav av plass til både hundebur, bagasje og alt man skulle trenge til familieturen - og dette for kun kr. 399.900, -.

I mars ble Maxus Euniq også lansert som en 2-seters varebil. Ettersom denne el-varebilen er en ombygget versjon av Maxus Euniq MPV, bevares personbil-komforten i kupeen med svært romslig plass og et moderne interiør. Den leveres med et varerom på 2,2 m3, og man kan enkelt reversere bilen til en 7-seter dersom man ønsker dette senere. Maxus Euniq 2-seter kvalifiserer til full støtte på kr. 50.000 fra ENOVA.

 

Software-oppdatering

Enkelte har opplevd oppkoblingsutfordringer på ABB og Delta-ladestasjoner ved hurtiglading av Maxus Euniq. Utfordringen har vært at bilen ikke ble koblet opp til ladestasjonen når bilen hadde under 40% gjenværende batterikapasitet. Maxus Norge var ikke klar over dette ved lanseringstidspunktet, da ladetestene på ABB og Delta-stasjonene i forkant av lanseringen ble gjennomført med høyere batterikapasitet enn 40%. Dermed slo ikke feilmeldingen ut på våre ladetester.

Maxus Norge ble gjort oppmerksom på dette, og iverksatte straks tiltak for å løse utfordringen. Den siste måneden har Maxus Norge jobbet iherdig sammen med ingeniører fra fabrikken, samt med produsentene for ladestasjonen, for å få bukt på utfordringen. Dagens gladmelding er at dette er nå løst! Etter mye testing har vi endelig klar en software-oppdatering som løser dette. Det er ikke melding om andre utfordringer med hurtiglading og vi er glade for å være i mål med denne saken.

-Vi er glade for å ha løst alle utfordringer knyttet til hurtigladning. Alle våre forhandlere mottok oppdateringskampanjen fra vår tekniske avdeling onsdag 21 april. Forhandlerne våre er ansvarlig for å kalle inn kunder til oppdateringen og vil gjøre dette fortløpende i tiden fremover, sier Bernhard Jahnsen salgssjef for Maxus Norge.

Maxus Euniq har en oppgitt ladetid fra 30-80% på 30 minutter. Det viktige med hurtiglading er ikke nødvendigvis maksimal ladekapasitet, men tiden det tar å lade bilen. Ladekurven er aldri flat og vil variere gjennom ladeøkten.

NAF utførte hurtigladetest på Maxus-Euniq MPV 24 mars i år. Der ladet bilen fra 14-82% på 37 minutter. Se bilde av ladekurve vedlagt.