Nødlader

Den enkleste måten å lade din elbil er ved bruk av hjemmelader / nødlader /Mode 2 / schuko (kjært barn har mange navn). En slik lader kobles enkelt i en standard stikkontakt. Hvis man bruker en slik lader jevnlig, kreves det at kursen er sikret med 10A-sikring med jordfeilbryter B-type.

Disse ladekablene leder vekselstrøm, og bruker kjøretøyets ombordlader for å lade batteriet i kjøretøyet. Nødladeren som følger med fra Maxus kan trekke maksimalt 10A fra stikkontakten din.

Ladeeksempel, 2,2kW: Batteristørrelse på 50 kWt lades opp på i underkant av 23 timer (50kWt / 2,2 kW = 22,7 t).

Veggboks

Den beste måte å lade din elbil på, er ved bruk av en veggboks-lader. En slik lader krever installasjon, og egen kabling fra sikringsskapet, men gir til gjengjeld mer strøm til bilen din enn en nødlader. En slik veggboks er oftest på 32 ampere. Kalles ofte Mode 3.

Man bruker egne ladekabler fra veggboksen til kjøretøyet. Disse ladekablene leder vekselstrøm, og bruker kjøretøyets ombordlader for å lade batteriet i kjøretøyet. Hvor mye strøm man får, avhenger av kapasiteten i sikringsskapet, selve veggboksen og hvor mye strøm kjøretøyets ombordlader klarer å ta i mot.

Ladeeksempel, 6,6kW: Batteristørrelse på 50 kWt lades opp på i underkant av 8 timer (50kWt / 6,6 kW = 7,57 t).

Lading med hurtiglader

Den absolutt raskeste måten å lade din elbil er ved bruk av hurtiglader. Disse laderne krever en kraftig strømtilførsel, og er normalt ikke noe som er aktuelt å installere på eget anlegg.

Disse laderne har AC/DC-konvertere innebygget, og gir fra seg likestrøm rett til batteriet i kjøretøyet. Det vil variere fra bil til bil hvor mye strøm som kan tas i mot. Alle kjøretøy fra Maxus har mulighet til å bruk av hurtiglader med CCS-standarden.

Ladeeksempel, 50kW: Batteristørrelse på 50 kWt lades opp på 1 time (50kWt / 50 kW = 1 t).

Spørsmål om lading

Har du spørsmål om lading, ladeeffekt, ønsker tilbud på installering av veggboks eller andre ting?
Ta gjerne kontakt med en av våre forhandlere.

Velg forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus Norge fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.