Lading av elbil

Lading av elbil kan oppfattes litt uoversiktlig. Hva er en nødlader? Når trenger man egentlig veggboks? Hva er forskjellen på 32A lader og hurtiglader? Her er en enkel forklaring på forskjellige lademetoder for elbiler.

HJEMMELADER/NØDLADER

Den enkleste måten å lade din elbil er ved bruk av hjemmelader / nødlader /Mode 2 / schuko (kjært barn har mange navn). En slik lader kobles enkelt i en standard stikkontakt. Hvis man bruker en slik lader jevnlig, kreves det at kursen er sikret med 10A-sikring med jordfeilbryter B-type.

Disse ladekablene leder vekselstrøm, og bruker kjøretøyets ombordlader for å lade batteriet i kjøretøyet. Nødladeren som følger med fra Maxus kan trekke maksimalt 10A fra stikkontakten din.

Ladeeksempel, 2,2kW: Batteristørrelse på 50 kWt lades opp på i underkant av 23 timer (50kWt / 2,2 kW = 22,7 t).

VEGGBOKS

LADING MED HURTIGLADER

Den absolutt raskeste måten å lade din elbil er ved bruk av hurtiglader. Disse laderne krever en kraftig strømtilførsel, og er normalt ikke noe som er aktuelt å installere på eget anlegg.

Disse laderne har AC/DC-konvertere innebygget, og gir fra seg likestrøm rett til batteriet i kjøretøyet. Det vil variere fra bil til bil hvor mye strøm som kan tas i mot. Alle kjøretøy fra Maxus har mulighet til å bruk av hurtiglader med CCS-standarden.

Ladeeksempel, 50kW: Batteristørrelse på 50 kWt lades opp på 1 time (50kWt / 50 kW = 1 t).

Kontakt meg

Ønsker du mer informasjon om lading? Bli kontaktet av en av våre forhandlere!

Hva gjelder henvendelsen?

Hvilken modell?

Velg en modell

Velg forhandler

Velg en forhandler

Velg forhandler

Velg en forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Velg hvorfor du ønsker kontakt

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.