Allerede en salgsener​

Denne miljøsatsningen gjør det enda viktigere for kundene å tenke nøye gjennom valget av varebil. Spørsmålet man må stille seg er: vil du kunne utføre dine oppdrag om bilen går på diesel? Det sikreste er å velge en elektrisk varebil allerede nå for å unngå denne usikkerheten, sier ansvarlig for Maxus hos RSA, Espen Kristoffersen.

Elbilmerket Maxus er en nykommer på det norske markedet, men ingen miniputt. Produsenten SAIC er Kinas største og leverer årlig rundt syv millioner kjøretøy. Her til lands har de lansert Maxus EV80, en romslig og kostnadseffektiv elvarebil.

EV80 er allerede den desidert mest solgte elvarebilen over 5m3. Tilbakemeldingene vi har fått så langt er at Maxus-eierne er veldig fornøyde med faktisk rekkevidde og at bilen har nyttelast som en dieselbil, sier Kristoffersen.

Den kinesiske elvarebilen har en motor på 100 kW og batterikapasitet på 56 kWh. Rekkevidden er nærmere 200 kilometer (NEDC), og har en nyttelast på 950 kilo. Du kan også trekke henger på opp til 1250 kilo. EV80 kan bestilles som varebil, planbil og 9-seter.

LES OGSÅ: Elvarebilen som gir lavere bilkostnader for håndverkeren

Langsiktig økonomi​

Selv om kravet for batteri- og biogassmotorer er noen år frem i tid, mener Kristoffersen det kan være tapte penger i å avvente innkjøp av en elektrisk varebil.

– Hvorfor vente? Det er mye penger å spare når det kommer til drivstoff, bompenger og parkering. Dette er kostnader som går rett på bunnlinjen til bedriften, og med en elbil vil det være betydelige summer å spare på bare et par år.

Lista er lang på hvilke kostnader som kuttes eller kraftig reduseres ved å velge elektrisk drivlinje.

Under finner du en rekke fordeler med en elektrisk varebil:

  • Vesentlig besparelse i drivstoffkostnader (minimum 10,- pr. mil)
  • Redusert eller gratis passering gjennom bomstasjoner
  • Gratis eller halv pris på kommunale parkeringsplasser
  • Du kan kjøre i kollektivfeltet og spare tid i rushen
  • Kjøp av ny elbil er fritatt fra engangsavgift og moms. Du trenger heller ikke betale omregistreringsavgift på brukte elbiler
  • Elbiler er fritatt fra den årlige trafikkforsikringsavgiften
  • Elbil som firmabil gir en reduksjon på 40 prosent på firmabilbeskatningen.

– Om ditt bilbruk tilsier at du kan bytte til en elektrisk varebil hadde jeg ikke nølt ett sekund. Dette kan være titusener av kroner i utgifter. EV80 har alle disse økonomiske fordelene, er en rolig og behagelig bil å kjøre, og gjør akkurat samme nytten som en dieselbil, mener Kristoffersen.

Støtte til å velge elektrisk varebil​

Enova har opprettet et såkalt Nullutslippsfond, der de støtter bedrifter med inntil 50.000 kroner til å investere i en elektrisk varebil. Støtten går til både bil og lader, men sistnevnte må man søke om etter at bilen er mottatt.

– Støtten fra Enova hjelper bedrifter ta miljøvennlige valg, da typiske elvarebiler er noe dyrere enn tilsvarende dieselbiler. Dette er et veldig godt tiltak for å få fart på elektrifiseringen av varebilparken i hovedstaden, og er en fin mulighet for de som vurderer elvarebil.

I dag kan Maxus EV80 leveres på en til to uker. Kristoffersen kan også fortelle at det kommer flere spennende nyheter fra Maxus om kort tid. Nye EV30, en mindre elektrisk kassebil, skal nemlig lanseres om ikke lenge.

Vil du vite mer om Maxus EV80? Les mer her.

Kontakt meg

Ønsker du å prøvekjøre eller få mer informasjon om Maxus el varebil, så kan du fylle ut skjemaet under for å bli kontaktet av en av våre forhandlere.