Hvor stor er reduksjonen av tilgjengelig rekkevidde ved kalde temperaturer?

WLTP–rekkeviddetall er basert på sommerlige temperaturer. På vinteren må man forvente vesentlig lavere rekkevidde en annonsert på spesifikasjonsark fra fabrikk. Reduksjonen i rekkevidde henger sammen med snittforbruket til den enkelte sjåfør sett i sammenheng med hvor kaldt det er ute.

Hva er typiske konsekvenser når batteritemperaturen er under 0 grader?

Lavere ladehastigheter, kortere rekkevidde og det vil ta lenger tid før bilens kupé blir varm.

Vil det være mulig å få forvarming av bilen via app eller en annen løsning?

Det er ikke forvarming via app eller timer innebygget i bilens funksjonalitet. Man kan derimot installere ulike typer DEFA-Varmup som tilbys hos din lokale forhandler. DEFA Warm-up sørger for varm og god bil om morgenen, men forutsetter tilgang til stikkontakt.

Jeg opplevde at bilens motorkraft ble redusert når bilen har under 50 km gjenværende rekkevidde og det var minusgrader ute. Hvorfor skjer dette?

Dette er en sikkerhetsfunksjon som er relatert til lav batteritemperatur på vinteren. Det skal sikre at du når frem til en ladestasjon uten å trenge inntauing. Om dette slår inn ved 20%-0% batterikapasitet, avhenger av snittforbruket siste 100km og batteritemperatur. På sommeren vil dette sjeldent forekomme da batteriet er varmt og forbruket er vesentlig lavere.

Jeg opplever noen ganger at bilen ikke blir ordentlig varm i kulda. Hva er årsaken til det?

Maxus Euniq har en stor kupe som vil ta lenger tid å varme opp på de kaldeste dagene. Hvor lang tid det tar, avhenger av batteritemperaturen og hvilke innstillinger du bruker på klimaanlegget.

Hva er forskjellen på ladehastigheten på sommeren og vinteren?

Det kan være store forskjeller på ladehastigheten du mottar på sommer kontra vinter, men det er også andre faktorer som spiller inn. På vinteren har batteriet en mye lavere temperatur enn på sommeren, noe som gjør at mye av energien brukes til å varme batteriet. Dette stjeler hastighet. Det kan også gå tregere å lade hvis mange biler lader samtidig på samme ladestasjon. Optimale ladeforhold er 20 varmegrader, varmt batteri og bra tilgang til strøm fra ladestasjonen.

Hva er maks ladehastighet for Euniq på hurtiglading?

Som oppgitt i de tekniske spesifikasjonene, lades bilen fra 30% til 80% på 30 minutter under optimale ladeforhold. Dette gir et snitt på 52 kW i ladehastighet. I løpet av en ladeøkt har man en ladekurve som har varierende ladehastigheter, som til slutt danner snittet.

Er bilen kompatibel med både 1-fas og 3-fas-lading ved AC-lading på Wallbox?

Euniq er kun kompatibel med 1-fas lading på AC. Det vil si at bilen må ha minimum 30ampere ved 230volt for å oppnå maks av hva ombordladeren kan ta imot. Ombordladeren på bilen er på 7kw. Les mer om lading på denne siden. 

 

Kontaktskjema

Fyll inn skjemaet under dersom du ønsker har spørsmål om Maxus Euniq MPV.

Velg forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus Norge fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.