Nå lanseres Maxus e-Deliver 7 i Norge. - En moderne elektrisk varebil som kombinerer stort lastevolum, høy nyttelast og lang rekkevidde, sier Mathias Ottersen i Maxus Norge. Dette blir den første elektriske varebilen med firehjulstrekk til Norge.

Dette er Maxus sitt nyeste tilskudd i sin varebil-portefølje – Maxus e-Deliver 7.

-Vi har gledet oss lenge til å lansere e-Deliver 7. Dette er en varebil som løfter standarden i segmentet og passer perfekt for håndverkere, flyttefirmaer, gartnere og transportlevering. Den gir kvalitetsfølelse i alle ledd, og møter dagens forventninger både når det gjelder komfort, rekkevidde, fremkommelighet og sikkerhet, sier Mathias Ottersen, salgssjef i Maxus Norge.

Maxus e-Deliver 7 er en elektrisk varebil med et karakteristisk utseende. Den futuristiske og aerodynamiske fronten er ikke bare estetisk tiltalende, men bidrar også til økt effektivitet. De nøye utformede linjene gir e-Deliver 7 et dynamisk utseende, som kombinerer estetikk og funksjonalitet på imponerende vis. Bakdørene kan åpnes til 180 graders vinkel, og den kommer med to skyvedører.

Plassert mellom e-Deliver 3 og e-Deliver 9 i størrelse, tilbyr e-Deliver 7 vareromsvolum på 5,9 eller 6,7 m3. Den største utgaven måler 5.364 mm i lengden, 2.030 mm i bredden og 1.990 mm i høyden. Med en nyttelast på 1.020 kg og en hengervekt på opptil 1.500 kg, er denne varebilen ideell for frakt av tunge materialer. Batteripakkene på 77 eller 88 kWt gir e-Deliver 7 imponerende rekkevidde på 362-524 km (WLTP kombinert/urban) på en enkelt lading, mens støtte for 3-fas lading muliggjør opptil 11 kW ladeeffekt på AC-lading.

Den største nyheten er at den kommer med firehjulstrekk i løpet av andre halvdel av 2024. Maxus e-Deliver 7 er utstyrt med et avansert firehjulstrekksystem designet for å levere god fremkommelighet, med fokus på energieffektivitet og økt trekkraft under alle forhold. Den kommer både med og uten firehjulstrekk.

Maxus e-Deliver 7 tilbyr tre kjøremoduser - ECO, normal og Power. Maxus e-Deliver 7 4x4 tilbyr to ytterligere kjøremoduser  - MUD og Tow.

Innvendig tilbyr e-Deliver 7 en komfortabel arbeidsplass med tre seter. Det justerbare førersetet kommer både med armlener, oppvarming og korsryggstøtte. Den 12,3’’ store berøringsskjermen er kompatibel med både Apple CarPlay og Android Auto, og gir både full kontroll og underholdning gjennom arbeidsdagen. På utstyrslisten finner man også oppvarmet multifunksjonsratt, fjernlystassistent, lys- og regnsensor og oppvarmet frontrute. - Maxus e-Deliver 7 er designet med sjåførens komfort og sikkerhet i tankene, og oppfyller dagens forventninger innen transportsektoren, sier Ottersen.


Trygghet i arbeidshverdagen

Sikkerheten er godt ivaretatt med en fullspekket ADAS sikkerhetspakke, som blant annet inkluderer Adaptive Cruise Control, filvarsling, filskiftassistent, bakkestartassistent, ryggekamera, 360 graders parkeringskamera og hastighetsvarsler. Blindsonevarsling, elektronisk stabilitetsprogram, automatisk nødbremssystem, kollisjonsvarsler, skiltgjenkjenning og parkeringssensorer både foran og bak sikrer en trygg kjøreopplevelse.

Stadig flere velger elektrisk drivlinje ved kjøp av ny varebil i Norge. I 2023 utgjorde elektriske varebiler en andel på 31% av det totale varebilsalget. Dette er en økning på 6,7% sammenlignet med 2022.

Maxus e-Deliver 7 vil ha startpris fra kr. 619.900 inkl. mva. Maxus har et riksdekkende forhandlernettverk, og e-Deliver 7 er nå tilgjengelig for prøvekjøring hos alle Maxus-forhandlere. Forhandlere har også åpnet for forhåndsbestilling av AWD-utgaven. Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmerke som eies av det kinesiske børstnoterte selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I fjor solgte de hele 6 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene.

Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Island, Færøyene og Grønland.

 

Om RSA

RSA er en komplett nord-europeisk bilimportør av person- og varebiler, med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. RSA er importør for Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD, JAC og KGM. til Norge. RSA har bygget opp et solid forhandlernettverk med til sammen over 300 forhandlere.

I tillegg til samarbeid med bilforhandlere over hele landet, driver RSA forhandlerkjeden RSA BIL med 11 forhandlere i viktige strategiske områder i Norge. Vår erfaring innenfor import av biler, deler og tilbehør og forhandlerdrift, gjør oss til en moderne totalleverandør og distribusjonspartner.