SAIC Maxus har nådd en stor milepæl med produksjonen av bil nummer 1 million.

SAIC Maxus markerte nylig en stor milepæl med produksjonen av 1 million biler. Seremonien fant sted ved SAIC Maxus Wuxi-fabrikken i Shanghai, hvor bil nummer en million ble rullet ut av fabrikken - drøyt 13 år etter produksjonen av den aller første bilen.

Maxus gjorde sitt inntog på det norske markedet i 2018, og siden har importøren RSA utvidet virksomheten til Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland og Island. Med stadig økende markedsandeler og et voksende forhandlernettverk, har Maxus etablert seg som en betydelig aktør innen elektriske biler.

Med både person- og varebiler i sin portefølje, har Maxus totalt lansert 12 modeller på det nordiske markedet siden 2018. Maxus tilbyr i dag Norges bredeste utvalg av elektriske varebiler, med et vareromsspekter fra 2,2-20 m3.

SAIC Maxus solgte totalt 203.567 biler i 2023 – en vekst på 7% sammenlignet med 2022. Bilprodusenten har særlig oppnådd stor vekst innen eksportsektoren de siste årene, og av totalsalget ble 96.654 biler eksportert til andre land i 2023.

SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus-biler og varebiler. SAIC Motors solgte til sammen 5.025.295 biler i 2023.


Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I fjor solgte de hele 6 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene.

Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland, Island, Færøyene og Grønland.


Om RSA

RSA er en komplett nordisk bilimportør av person- og varebiler, med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. RSA er importør for Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD, JAC og KGM. til Norge. RSA har bygget opp et solid forhandlernettverk med til sammen over 300 forhandlere.

I tillegg til samarbeid med bilforhandlere over hele landet, driver RSA forhandlerkjeden RSA BIL med 11 forhandlere i viktige strategiske områder i Norge. Vår erfaring innenfor import av biler, deler og tilbehør og forhandlerdrift, gjør oss til en moderne totalleverandør og distribusjonspartner.