Sotra Link Construction AS har bestilt 31 elektriske Maxus T90 EV pickuper av forhandler Frydenbø Bilsenter i Bergen.

Rv. 555 Sotrasambandet som et av Norges største veiprosjekt gjennom tidene, har nå utvidet kjøretøyflåten med 31 nye Maxus T90 EV elektriske pickuper.

Sotra Link-prosjektet skal løse en av landets største trafikale flaskehalser mellom Bergen og Øygarden. Prosjektet er et samarbeid mellom fem store selskaper, med Statens Vegvesen som offentlig partner. Målet med prosjektet er å forbedre trafikksikkerheten og redusere antall trafikkulykker, på en vei som tidligere har vært særlig utsatt for ulykker.

Med 31 nye elektriske pickuper i flåten, vil dette bidra med å styrke deres flåte med miljøvennlige kjøretøy. Bilene leveres av forhandler Frydenbø Bilsenter i Bergen.

-Vi tror Maxus T90 vil være et verdifulle tilskudd til Sotra Link Construction AS sin flåte, da de er opptatt av å drive et effektivt og bærekraftig prosjekt. Pickup-segmentet har tidligere kun vært forbeholdt fossildrevne kjøretøy, og vi er glade for å bidra til å redusere deres utslipp og gi en mer effektiv og miljøvennlig drift. Dette blir et stort og viktig samarbeid for Maxus og Frydenbø, sier Mathias Ottersen, salgssjef i Maxus Norge.

Maxus Norge lanserte Maxus T90 EV tidligere i år, som første aktør i landet til å tilby elektrisk pickup.

Maxus T90 EV er en stor elektrisk pickup med fem seter, et robust utseende og en fullspekket utstyrsliste. Den kommer med 88,5 kWt netto batterikapasitet og 334 km rekkevidde (WLTP kombinert). Det robuste lasteplanet gir god plass til transport av varer og utstyr, og bilen har også en rekke smarte funksjoner og teknologier som gir en god kjøreopplevelse. T90 EV tar 1 tonn nyttelast og 1 tonn hengervekt.Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2021 solgte de hele 5,8 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Tyskland, Færøyene og Grønland.