Endelig er den helt nye familiebilen Euniq6 SUV på plass i Norge. Dette er en SUV som leverer max av alt det en familiebil bør inneholde – max bagasjerom, max utstyr, max størrelse, max teknologi – kort fortalt max el-bil for pengene.

02.03.2022, Oslo. Frem til nå har Maxus Norge hatt den helelektriske stasjonsvognen Euniq5 i personbil-stallen, men nå får den selskap av SUV-en Euniq6 SUV. Dette er en stor, helelektrisk SUV som blant annet kombinerer en fullspekket utstyrsliste og rommelig plass med moderne teknologi og lang rekkevidde – dette til en svært konkurransedyktig pris fra kr. 379.900,-.

Nå er endelig bilene på plass i Norge, og vil være tilgjengelig for prøvekjøring over hele landet i løpet av mars.

Importøren RSA viste før jul en prototype av bilen til sine alle Maxus-forhandlere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Polen på et stort arrangement på Norefjell. Det er stilt store forventninger til bilen, og onsdag denne uken var det motorpressen sin tur til å bli bedre kjent med den helelektriske nyheten, da Maxus Norge inviterte pressen til introduksjon og prøvekjøring av bilen.

Euniq6 SUV leveres med 70kWt netto batterikapasitet og en oppgitt rekkevidde på 354-454 km (WLTP urban/kombinert) og 70kWt batterikapasitet. Det er dermed en utmerket bil for både hverdagskjøring og hytteturen. Den har 177 hk og 310 Nm. Ombordladeren kan ta imot 7,2 kW med hjemmelading på WallBox, og hurtiglades fra 30-80% på 35 minutter i normaltemperaturer. Bilen leveres med CCS-ladestandard.

 

Max el-bil for pengene

Eksteriøret har et stilrent og sporty design, med en typisk aerodynamisk el-front med ekte SUV-karakter. Bilen måler 4735mm lang, 1860mm bred og 1736mm høy. Akselavstand er på 2760mm og bakkeklaring på hele 190mm.

Med andre ord - denne bilen er stor.

På innsiden er bilen svært rommelig og komfortabel, med sorte skinnseter og moderne detaljer. Den leveres med fem seter (med god benplass for alle!) og et gigantisk bagasjerom på 754 liter. Bagasjeromsgulvet kan justeres i to høyder, alt ettersom hvilket behov man har.

 

En fullspekket utstyrsliste

Videre er dette en svært godt utstyrt el-bil for pengene. Utstyrslisten inkluderer blant annet atmosfærelys i 64 ulike farger, trådløs mobillading, Apple CarPlay, elektrisk panorama soltak, Keyless GO, 6-veis justering av førersetet og et sort, lekkert interiør med moderne detaljer. I tillegg er en rekke sikkerhet- og førerassistentsystemer inkludert i den helt nye SUV-en. Den leveres blant annet med Adaptive Cruise Control, 360° parkeringskamera, filskiftevarsling, blindsonevarsling, automatisk nødbremssystem, parkeringssensor foran og bak, elektronisk stabilitetskontroll og en rekke andre funksjoner. En stor touch-skjerm er integrert i dashbordet, og inneholder underholdnings- og kjøretøyfunksjoner.

Kort oppsummert er dette en rommelig og fullspekket SUV til en svært konkurransedyktig pris.

- Hvis du skal ha en bil i denne størrelsen, er man på et helt annet prisnivå. Med Maxus Euniq6 får du en stor SUV til prisen av størrelsessegmentet under, sier salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen.

   

  

2500 biler til Norden

Jahnsen forteller at importøren RSA totalt vil motta 2500 biler i løpet av året, som fordeles på hele Norden.

-Vi har store forventninger til salget av Euniq6 SUV, og tror dette er en el-bil som oppfyller et etterlengtet behov for familier som ønsker en stor elektrisk SUV med stor plass til en rimelig pris.

Euniq6 SUV er ventet å være leveringsklar for kunder fra slutten av mars 2022, men er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå. Alle forhandlere vil motta demobil for prøvekjøring i løpet av mars.

 

     

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2020 solgte de hele 5,6 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

 

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Færøyene og Grønland.