EU-kontroll på merkeverksted

EU-kontroll, også kalt Periodiske kjøretøykontroll (PKK), er en lovpålagt sjekk av bilen som skal foretas første gang fire år etter registrering. Deretter skal bilen til EU-kontroll hvert andre år. At EU-kontroll er gjennomført og godkjent innen fristen er ditt ansvar som bileier. Et Maxus merkeverksted kjenner din Maxus best og kan utføre en EU-kontroll på bilen din. Maxus merkeverksteder er eksperter på Maxus. Vi har en spesialkompetanse ingen kan matche.

 

Hvorfor EU-kontroll?

EU-kontrollen utføres for å sikre at bilen oppfyller kravene som er satt til sikkerhet og miljø. EU sin målsetning er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. EU-kontrollen er to-delt: i sikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt, hjul, belter og bremser, i miljødelen måles støy og avgasser.

Unngå falske bildeler

Den siste tiden har det vært en økning av falske og piratkopierte bildeler. Unngå derfor å kjøpe bildeler på billige nettsteder, av privatpersoner eller i andre uautoriserte kanaler. Bruker du et autorisert Maxus verksted, blir bilen din vedlikeholdt etter fabrikkens spesifikasjoner og delene er i henhold til fabrikkens krav.

 

Hvorfor har EU-kontrollen blitt dyrere?

Myndighetenes direktiv 2014/45EU stiller følgende krav som påvirker vår kostnad for gjennomføring av din EU-kontroll:

  • Obligatorisk opplæring og godkjenning av kontrollør
  • Pålegg om investering i nytt utstyr
  • Årlig kontroll og kalibrering av utstyr
  • Flere kontrollpunkter i selve EU-kontrollen

Kontakt forhandler

For å bestille en EU-kontroll, kontakt ditt Maxus merkeverksted ved hjelp av kontaktskjemaet under eller finn nærmeste forhandler her.

Velg forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus Norge fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.