Kjøring i høst -og vintermørket

Ekstralys kobles som regel sammen fjernlysene og endringer i regelverket har nå gjort det enklere å montere ekstralys på bilen din. Fra 2018 var det ikke lenger begrensning på antall fjernlys eller samlet lysstyrke, heller ikke krav om parvis montering av ekstralyktene. Det er fortsatt krav om at lyktene er forsvarlig montert og at det er en typegodkjent lykt.

Det er spesielt om høsten og vinteren at behovet for godt lys på bilen er til stede. Kjøring i høst- og vintermørket er krevende, og i tillegg kan nedbør bidra til å forverre situasjonen. Mange merker behovet for bedre lys om høsten og vinteren.

Kvalitetslys fra Vision X

Ny LED teknologi har også gjort det mulig å få godt lys ut av relativt små lykter. LED teknologi har mange fordeler fremfor tradisjonelle alternativer, blant annet lavere energiforbruk, lang levetid og økt holdbarhet.

Vision X har vært på markedet i over 20 år, er ledende innen lysprodukter og har et av markedets bredeste utvalg.

Hvor ønsker du ekstra lys?

Vurderer du å montere ekstralys utover original lysutrustning på bilen din, så er det greit å tenke gjennom hvor i kjørebanen du ønsker ekstra lys. Husk at blikket og fokuset ditt som sjåfør søker mot det best opplyste området i veibanen. Noen lyktetyper gir godt lys ut til kantene og rundt bilens front – dette er en fordel i lav fart og på svingete veier. Andre typer lykter gir mye lys langt frem i veibanen og ikke så mye ut til sidene – det er en fordel på landevei og i høyere fart. Det er også lykter som gir en god kombinasjon. Det er derfor smart å orientere seg om lysbildet en lykt gir og hva slags lys du trenger før du bestemmer deg.

Kontakt forhandler

For et godt tilbud på ekstralys til din bil, kontakt din Maxus forhandler ved hjelp av kontaktskjemaet under eller finn nærmeste forhandler her.

Velg forhandler

Jeg ønsker kontakt grunnet

Din kontaktinformasjon

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon om Maxus Norge fra våre forhandlere. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.